loading...
کامپیوتر و خدمات
احمد ملک محمدی بازدید : 70 چهارشنبه 03 خرداد 1391 نظرات (1)

سرانجام سال ۲۰۱۱ میلادی هم با همه رویدادهای خوب و بدش پشت سر گذاشته شد سالی که در آن به اعتقاد ما تکنولوژی پیشرفت های بزرگی داشت و یکی از سال های پرجنجال و رقابت میان غول های فناوری دنیا بود. شاید بزرگترین و تلخ ترین اتفاق در این عرصه در سال ۲۰۱۱ را بتوان مرگ تلخ و ناگوار استیو جابز اسطوره دنیای تکنولوژی نامید فردی که از ابتدا با اپل توانست اولین رابط گرافیکی را به سیستم عامل ها بیاورد و کامپیوتر را به خانه ها آورد. زمانی که نوکیا با سیمبین یکه تازی می کرد و پاکت پی سی ها به هیچ وجه محیط جذاب و کاربرپسندی نداشتند استیو جایز با معرفی آیفون توانست معنای تازه ای از گوشی های هوشمند را به دنیا معرفی کند و فروشگاه بزرگ اپلیکیشن های اپل الگوی بسیاری شرکت ها قرار گرفت. زمانی که تبلت ها جایی در زندگی مردم نداشتند اپل با معرفی آیپد تحولی در این عرصه پدید آورد تا جایی که امروزه همه شرکت های بزرگ یک تبلت برای رقابت با آیپد تولید کرده اند.

 


● گوشی های هوشمند

  


گوشی های هوشمند بدون شک در این سال تحول زیادی داشتند چرا که سال ۲۰۱۱ سال ورود گوشی های با پردازنده دو هسته ای و فیلمبردای FullHD و همچنین پنج سیستم عامل جدید یا آپدیت شده بود. معرفی iOS۵ در WWDC و تغییرات و بهبود های آن بار دیگر طرفداران اپل را خوشحال کرد و ویندوز فون ۷.۵ هم با نام مانگو سعی کرد برخی نواقص و کمبود های نسخه قبلی خود را مرتفع کند و جایگاهی در میان اندروید و iOS دست و پا کند. نباید از سهم نوکیا در توسعه ویندوز فون بگذریم چرا که لومیا ۸۰۰ با طراحی حیرت انگیز و فروش بالا در پیشرفت ویندوز فون نقش بسزایی داشت همچنین گوشی های HTC Titan و Omnia W هم از مهمترین ویندوزفونی های سری جدید محسوب می شوند. سیستم عامل نوپایی که توسط نوکیا وارد تلفن های هوشمند شد MeeGo بود که هرچند به اعلام نوکیا اولین و آخرین تلفن همراهش با این سیستم عامل همان Nokia N۹ است که البته به عنوان اولین تلفن همراه بدون دکمه سخت افزاری و با محیط کاربری جذاب و جدید یک تلفن همراه کامل محسوب می شد اگر پشتیبانی بیشتری از این سیستم عامل به عمل می آمد و گوشی های دیگری با این سیستم عامل و در نتیجه اپلیکیشن های متنوع تری را شاهد بودیم.

  


در نمایشگاه IFA ۲۰۱۱ هم سامسونگ با معرفی Wave۳ با سیستم عامل آپدیت شده Bada۲ سعی کرد موفقیت چشمگیر Wave ۱ را تکرار کند و پشتیبانی از سیستم عامل انحصاری خودش را ادامه دهد. آیفون ۴S بر خلاف روال سابق در پاییز معرفی شد و پس از این همه شایعات درباره iPhone۵ با صفحه نمایش بزرگتر و طراحی جدید و همچنین ۴G اپل تصمیم گرفت آیفونی با طراحی کاملاً مشابه iPhone۴ اما با پردازنده و دوربین قدرتمند تر روانه بازار کند که با اینکه بعضی اپلی ها را نا امید کرد اما با یکی از بهترین دوربین های اسمارت فون ها و پردازنده بسیار قوی توانست باز هم فروش سالهای گذشته را تکرار کند. آخرین سیستم عامل موبایلی که معرفی شد اندروید ۴ بود که یک تحول در گوشی ها و تبلت های اندرویدی به حساب می آید چرا که این سیستم عامل موسوم به بستنی ساندویچی قرار است فاصله میان تبلت ها و گوشی های اندرویدی را بردارد و اپلیکیشن های جدید بتوانند بدون تغییر خاصی در هر دو نوع گجت اجرا شوند.

 


بهینه سازی های گوگل در اندروید ۴ در کنار افزودن قابلیت ها و ارائه در پکیجی به نام گوشی Galaxy Nexus با همکاری سامسونگ باعث به وجود آمدن یکی دیگر از رقبای سرسخت آیفون جدید شد که توانست از بسیاری جهات مانند مرورگر اینترنت و صفحه نمایش آن را شکست دهد. گوشی های دو هسته ای در پایان سال ۲۰۱۰ با معرفی LG Optimus۲X اعلام ورود کردند و در اوایل سال ۲۰۱۱ شاهد عرضه اولین دو هسته ای از ال جی و پس از آن دیگر شرکت های قدرتمند این عرصه بودیم.

 

 اچ تی سی با عرضه Sensation به عنوان اولین دو هسته ای خود با محیط کاربری معروف و جذاب جدید Sense ۳.۰ و طراحی فوق العاده مخاطبان زیادی را جذب کرد و سامسونگ با عرضه Galaxy S II با صفحه نمایش حیرت انگیز Super AMOLED Plus و پردازنده فوق قدرتمند Exynos به عنوان یکی از موفق ترین تلفن های همراه دنیا معرفی شد. پس از آن بعد از همکاری HTC و Beats گوشی های هوشمند Sensation XL و Sensation XE پا به عرصه رقابت گذاشتند و در اواخر سال HTC Rezound به عنوان قوی ترین گوشی HTC با صفحه نمایش HD برای اپراتور Verizon امریکا عرضه شد.

 

خرید موتورولا توسط گوگل هم یکی از مهم ترین رویدادهای سال ۲۰۱۱ بود و شاید باعث شد Motorola Droid RAZR با پردازنده قدرتمند و صفحه نمایش qHD از نوع Super AMOLED یکی از اولین گوشی هایی باشد که آپدیت اندروید ۴ را دریافت خواهد کرد. درنمایشگاه IFA۲۰۱۱ همچنین سامسونگ یک گجت جدید به نام Galaxy Note را وارد بازار کرد که اندازه ای بین تبلت ها و گوشی های هوشمند داشت و به دلیل نداشتن کلمه Tab بهتر است آن را گوشی هوشمند بنامیم این گوشی هوشمند با پردازنده قوی تر ۱.۴ گیگاهرتزی و وضوح صفحه بالای HD حتی از پرطرفدار ترین گوشی اندرویدی یعنی Galaxy S II هم روی کاغذ قدرتمند تر است و آپدیت اندروید ۴ می تواند حتی آن را قدرتمند تر از گذشته کند. سونی اریکسون نیز کوشید با XPERIA Arc S قدم به عرصه رقابت بگذارد اما پردازنده تک هسته ای برای تشنگان قدرت در گوشی بازان امروزی یک ضعف بزرگ به حساب می آید. سونی اریکسون اما در رده میان جدولی با عرضه Xperia Mini و Xperia Ray توانست سهم بزرگی از بازار را به سبب استفاده از پردازنده قوی نسبت به قیمت به دست آورد و حذف نام اریکسون از اسم این شرکت یکی دیگر از خبر های بزرگ سونی اریکسون و دنیای موبایل بود. تحول دیگر گوشی های موبایل صفحه نمایش های سه بعدی بدون نیاز به عینک بود که ابتدا توسط LG در Optimus ۳D و سپس در HTC Evo۳D عرضه شد. این تکنولوژی با اینکه آنقدرها دنیای موبایل را تکان نداد اما دو گزینه متفاوت در گوشی های هوشمند را برای حیرت زده کردن دوستانتان پیش روی شما قرار داده است.

 


● تبلت ها

  


همانطور که گفتیم تبلت ها پیش از آیپد به هیچ عنوان به اندازه فعلی محبوبیت نداشتند و تبلت هایی Motorola Xoom هم به علت اپلیکیشن های کمتر نتوانستند موفقیت آیپد را داشته باشند. در سال ۲۰۱۱ آیپد ۲ با پردازنده بسیار قدرتمند تر در ماه مارس عرضه شد و بازار تبلت ها را حتی بیش از گذشته به نفع خود تغییر داد. سامسونگ کوشید با عرضه Galaxy Tab های ۱۰.۱ و ۸.۹ سد راه فروش آیپد قرار بگیرد اما موفقیت چندانی حاصل نکرد. در نمایشگاه IFA۲۰۱۱ تبلت های زیادی از شرکت های زیادی از جمله Toshiba، Acer، Lenovo و بسیاری دیگر معرفی شدند که شاید مهم ترین آنها Galaxy Tab۷.۷ باشد که با پردازنده قدرتمند و از همه مهم تر صفحه نمایش Super AMOLED به عنوان یکی از بهترین تبلت ها از رقبای اصلی آیپد به شمار آمد. حتی آمازون هم تصمیم گرفت تبلتی را با طعم کتابخوان به نام Kindle Fire عرضه کند که با وجود سیستم عامل اندروید به علت محدودیت ها نمی توان آن را یک تبلت اندرویدی به معنای کلمه قلمداد کرد. سونی هم تصمیم گرفت تبلت های S۱ و S۲ خود را عرضه کند و پا در میدان بگذارد اما به علت قیمت نسبتاً بالا در برابر امکاناتش نمی توان آن را از رقبای جدی در نظر گرفت. در حالی که به نظر می رسید آیپد ۲ رقابت تبلت ها را کاملاً پیروز شده است تبلتی از ایسوس توانست با مشخصات خیره کننده توجه همگان را به خود معطوف کند. ASUS Transformer Prime به عنوان اولین تبلت با پردازنده چهار هسته ای با مشخصاتی مثل بدنه آلومینیومی و صفحه نمایش IPS در تست ها و بررسی های در همه جنبه ها به جز تعداد اپلیکیشن ها توانست آیپد ۲ را شکست دهد و با قول آپدیت سریع اندروید ۴ آینده بسیار روشنی برای این تبلت در سال ۲۰۱۲ با ورود آن به کشور های بیشتر انتظار می رود.


● کامپیوتر های شخصی و نوت بوک ها

 


دو اتفاق مهم در سال ۲۰۱۱ را می توان به عنوان مهم ترین رویداد ها در این عرصه معرفی کرد یکی معرفی Mac OS Lion و دیگری ویندوز ۸. اپل در کنفرانس WWDC با اینکه آیفونی را معرفی نکرد اما در کنار iOS۵ از سیستم عامل جدید مکینتاشی Lion پرده برداری کرد که امکانات زیادی را در کنار iCloud به سیستم های مکینتاش هدیه می کند. این سیستم عامل مدت کمی بعد از معرفی برای خرید و دانلود در اینترنت در دسترسی همگان قرار گرفت. اما ویندوز ۸ را می توان اتفاق مهم تری نامید چرا که ویندوز هنوز با اختلاف زیادی جلو تر از مکینتاش صدرنیشن سیستم عامل های خانگی است و محبوبیت ویندوز ۷ قرار است برای ویندوز ۸ نیز تکرار شود. این سیستم عامل در کنار تغییرات ریز و کاربردی دو ویژگی مهم دارد که پشتیبانی از پردازنده های ARM و صفحه نمایش لمسی است.

 

 این ویژگی ها با منوی استارت جدید ویندوز ۸ خبر از ورود جدی مایکروسافت به عرصه تبلت ها در سال جدید ۲۰۱۲ را می دهد مایکروسافت امیدوار است برخلاف ویندوز فون تبلت های ویندوزی بتوانند بسیار سریع به اندروید و iOS برسند و به علت اپلیکیشن های غنی و برنامه نویسان بی شمار ویندوز تنوع اپلیکیشن ها نیز دیگر محدودیتی نباشد. نوت بوک های ویندوزی همیشه در برابر سری مک بوک ایر اپل سنگین تر و غیر قابل حمل تر به نظر می رسیده اند و اگر به دنبال گزینه سبک تری بودید باید به سراغ نت بوک ها با پردازنده های نه چندان سریع اینتل اتم می رفتید اما اینتل با معرفی اصطلاح اولترابوک به معنی نوت بوک های سبک، قدرتمند و با عمر شارژ بالا سعی کرد رقابت جدید را با مک بوک ایر شروع کند. در نمایشگاه IFA۲۰۱۱ بسیاری از شرکت ها اولترابوک های خود را معرفی کردند که Acer، Toshiba و Lenovo, از آن دسته بودند. پس از آنها ASUS و Samsung هم پا در این عرصه گذاشتند و با بررسی های انجام شده مشخص شد این اولترابوک ها با پردازنده های ولتاژ پایین جدید اینتل می توانند رقبای خوبی برای MacBook Air در سال ۲۰۱۲ باشند.

 


● کنسول های بازی

 


بهترین کنسول های خانگی در سال ۲۰۱۱ همچنان PlayStation۳، Xbox۳۶۰ و Wii باقی ماندند اما دو کنسول جدید دستی تحولی در این عرصه به وجود آوردند. ابتدا نینتندو مدل جدید ۳DS را معرفی کرد که دنبال DS به حساب می آمد با این تفاوت که این بار با یک صفحه نمایش سه بعدی بدون نیاز به عینک مواجهیم که می تواند بازی های جذاب نینتندو را جذاب تر از گذشته کند. اما سونی به یک تغییر نه چندان بزرگ بسنده نکرد و از آنجایی که کارشناسان تلفن های همراه را به عنوان یک رقیب جدی کنسول های دستی می دانستند یک هیولای پرقدرت به نام PS Vita را روانه بازار کرد که با صفحه نمایش OLED لمسی، پنل لمسی پشتی، پردازنده چهار هسته ای با چیپست گرافیکی بسیار قدرتمند و قابلیت استفاده از ۳G نهایت تکنولوژی کنسول های دستی سونی را به رخ رقبا کشید. از آنجایی که هنوز عرضه جهانی ویتا آغاز نشده است فراگیری و فروش عمده این گجت نیز در سال ۲۰۱۲ خواهد بود.


● شبکه های اجتماعی


فیس بوک تقریباً به عنوان یک شبکه اجتماعی بدون رقیب به کار خود ادامه می داد تا اینکه سر و کله گوگل در این عرصه هم با احداث گوگل پلاس از راه رسید و سعی کرد با امکاناتی مثل Hangout و تماس های تصویری و محیط جذاب کاربران فیس بوک را به سمت خود بکشاند. اینجا بود که فیس بوک تصمیم گرفت تغییرات اساسی در شبکه اجتماعی خود ایجاد کند تا کاربرانش را از دست ندهد. امکان چت صوتی و تصویری اولین تحول فیس بوک بود و پس از آن تایم لاین را معرفی کرد که هم اکنون از حالت آزمایشی خارج شده و می توانید پروفایلتان را با آن متحول کنید. از دیگر دستاوردهای فناوری در سال ۲۰۱۱ می توان به اولین تلویزیون های سه بعدی بدون نیاز به عینک که ابتدا توشیبا در IFA معرفی کرد، کتابخوان های جدید آمازون، باریک ترین مانیتور جهان، سریع ترین دوربین جهان و تلفن های هوشمند بسیار مقاوم اشاره کرد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    آیا از کامپیوتر اطاعات دارید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 14
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 3
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 10
  • بازدید سال : 102
  • بازدید کلی : 3,133